Basis GGZ | Voor wie?

Soms is het fijn als iemand met je meedenkt en je zelf de nodige handvatten laat vinden, zodat je meer grip krijgt op je klachten. Ik heb een no-nonsense en praktische aanpak. Niet alleen samen analyseren wat onderhoudende factoren zijn van je klachten, maar ook samen tot inzichten komen door bijvoorbeeld meer lichaamsgerichte oefeningen. Ik zeg altijd: “het lijf heeft alle wijsheid, die weet het vaak al wat je moet doen of juist laten”. 

Je kunt bij mij terecht voor:

De behandeling

Individuele gesprekstherapie

De behandeling bestaat uit individuele gesprekstherapie. Naar keuze zowel in mijn praktijk aan huis of door middel van wandelgesprekken buiten (of indien beide niet mogelijk is: online). 

Indien het voor jouw behandeldoelen belangrijk is, kunnen er ook gesprekken plaatsvinden samen met partner en/of ouders/kind. Ik maak oa. gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT), EMDR, Mindfulness, Acceptance and commitment therapy (ACT). 

Na de intakefase maak je zelf de beslissing of je door wilt met het behandeltraject. We bespreken je behandelplan en maken een inschatting van het aantal behandelgesprekken. 

* Kijk ook even op de andere pagina’s voor specifieke klachten ten gevolge van langdurige stress door (wachten op) de versterkingsoperaties of door eenouderschap na scheiding. Mijn wens is om in de toekomst ook groepsbegeleiding onder gelijkgestemden aan te kunnen bieden. Want kunnen delen en herkenning spelen is grote rol in het herstel. 

Basis GGZ

“Ik werk om mijzelf uiteindelijk overbodig te maken, je kunt straks je eigen stappen zetten en verder werken aan je herstel”.

Ik bied in mijn praktijk alleen hulp binnen de basis GGZ. Dit zullen max 12 sessies zijn.

Waarvoor ik niet de juiste persoon ben:

  • Voorschrijven van medicatie
  • begeleiding van kinderen onder de 18 
  • de meer complexere problematiek cq. psychiatrie (gespecialiseerde S-GGZ), zoals psychoses, persoonlijkheidsproblematiek, verslavingen, eetstoornissen of ernstige depressie met suïcidaliteit en crisisgevoeligheid.

Ik kan je helaas dan niet behandelen. Ben je in behandeling en kom je onverwachts in crisis, dan heb ik geen crisisopvang en dan neem je direct contact op met je huisarts en/of crisisdienst.

Staat je klacht of je vraag er niet bij, klik dan hier om je aan te melden voor een gratis kennismakingsgesprek.